ALPINE-FINLAND.COM

ALPINE-FINLAND.COM

Infopaketti autojen multimediajärjestelmistä

Hinta-laatusuhde

Hinta-laatusuhdeAutomaailman tarjonnan ollessa nykypäivänä valtava ja kilpailun ollessa kovaa, on tärkeää löytää itselleen sopivin vaihtoehto niin auton kuin lisääntyvässä suosiossa olevienkin lisävarusteiden valinnassa. Kyseisessä missiossa hinta-laatusuhde on hyödyllinen työkalu, joka voi auttaa oikean päätöksen tekemisessä. Hinta-laatusuhteen avulla voi punnita, onko tuotteiden laatu sopusuhtainen ja kohdillaan niistä pyydettävään hintaan nähden. Kukaan ei tietenkään halua päätyä ostamaan materiaaliltaan ja vaikkapa kestoltaan kehnompaa tuotetta ylihintaisena.

Osta viisaasti

Omien tarpeiden ja vaatimusten kartoittaminen on myös oleellinen osa prosessia ja se, että tietää tismalleen, mitä ominaisuuksia tuotteelta haluaa ja esimerkiksi tuleeko se olemaan vähällä, keskinkertaisella vai suurella käytöllä. Tuotteessa oleva takuu on myös hyvä kysyä etukäteen. Muutamaa arkea helpottavaa perustoimintoa hakevan ajajan ei välttämättä kannata ostaa sitä edistyneintä, hienointa ja näin ollen myös tyyreintä tuotetta, valtaosan toiminnoista jäävän täysin käyttämättä.

Vastapainoisesti taas vaativan kuskin ei kannata pihistellä rahassa tai haluttavissa ominaisuuksissa ostohetkellä, sillä hetkeä myöhemmin ja eritoten pitkässä juoksussa alkaa helposti pieni taannoinen säästäminen kostautua ja joutuu kaupoille palaamaan ostamaan lisää tuotteita. Oma automerkki on myös hyvä ottaa huomioon ja lisävarusteen yhteensopivuus niin omaan kuin mahdollisesti muihin merkkeihin. Mikäli autonvaihto on edessä edes muutaman vuoden säteellä, kannattaa ennakoida ja pohtia, mikä olisi paras tuote pitkällä aikavälillä. Näin olleen voi samaa tuotetta käyttää parhaimmassa tapauksessa muutamaan eri autoon. Näiden osa-alueiden ollessa selvillä on helmien löytäminen helppoa, eikä kukkaro kevene liikaa turhan takia.

Auto kaikilla mausteilla

Monien omistaessa jo oman auton niin yksin, pariskuntana tai perheenä, on isoimmasta päätöksestä jo selvitty eli itse auton valinnasta. Auton jo ollessa parkissa omalla takapihalla on houkuttelevaa miettiä lisävarusteiden, kuten navigointilaitteen, Bluetooth- toiminnon, vahvistimien tai vaikkapa kaiuttimien hankintaa, jotka hyvin sopiessa parantavat ajonautintoa, turvallisuutta ja käyttömukavuutta. Erityisesti multimedia-tuotteet ovat tänä päivänä suosiossa tekniikan kehittyessä merkittävästi viimeisen muutaman vuoden aikana.

Ihmisten omistaessa uusimmat kosketusnäytölliset älypuhelimet, tabletit ja musiikintoistolaitteet, ei autoakaan pidä listalta unohtaa. Auton omistajille tarjolla on niin pysäköinnissä avustavia kameroita, kosketusnäytöllä toimivia DVD- ja musiikkisoittimia jotka voivat olla kytköksissä niin suosittuihin suurpalveluihin YouTubeen kuin myös Spotifyhin, Applen tuottaman iPhonen käyttäjille on muun muassa oma In-Dash Digital Media Receiver, jonka avulla pääsee lukemaan niin viestejä puhelimesta, soittamaan puheluita, tutkimaan karttoja kuin myös kuuntelemaan radiota tai podcasteja yhdellä sormen viuhahduksella tai painalluksella.

Etusijalla liikenneturvallisuus

Kyseiset palvelut paitsi parantavat turvallisuutta ajaessa, ne myös tekevät tien päällä matkustamisesta mukavampaa ja vaivattomampaa. On mieltä rauhoittavaa tietää, että voit luottaa pahan paikan sattuessa oikein valittuun navigointijärjestelmään, joka pelastaa tarvittaessa pinteestä ja ohjaa perille haluttuun kohteeseen. Isot kosketusnäytöt ovat helpompikäyttöisiä kuin esimerkiksi vanhemmissa autoissa olevat väännettävät mustat yhdennäköiset nappulat, joita käsitellessä katse herpaantuu herkemmin ratista ja mahdollisia vaaratilanteita syntyy todennäköisemmin. Haluttujen toimintojen löytäminen on korkealaatuisten kosketusnäyttöjen avulla nopeampaa tai äänitoimintoa käytettäessä jäävät kädet vapaaksi ja keskittyminen tärkeimpään, eli ajamiseen ja liikenneturvallisuuteen on etusijalla.

Halutessasi herkutella auton lisävarusteilla on tarjolla jos jonkinmoista valikoimaa, joiden joukossa muun muassa Bluetoothilla toimiva radio, johon voi kytkeä myös USB-tikun ja hallita musiikkia ja myös ladata oman puhelimen akkua. Musiikin kuuntelusta syntyy todellinen elämys UTE-81R –Digital Media Receiverin avulla, sen tuodessa bassojen jytkeen penkkiisi ja kanssamatkustajien iloksi edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi.

Suurreissaajan pitkätkin ajomatkat taittuvat huomaamatta 8-tuumaisen ja isonäyttöisen edistyneen navigaattorin avulla, joka on ideaali kuorma-auton tai karavaanin kuljettajille. X801DC-U- navigointijärjestelmän erikoistoimintoihin sisältyvät muun muassa tarkat kartat, jotka kertovat kuljettajalle sopivat ajoreitit tämän ajamalle autolle. Esimerkiksi rekan kanssa liikkuva joutuu monesti miettimään, onko oma kulkuväline liian leveä, korkea tai painava kulkemaan siltojen ali tai yli. Tällaisia tilanteita on syntynyt ja kuorma-auto on jäänyt jumiin liian pienien tilojen vuoksi yrittäessään kunnianhimoisesti ajaa liian pienistä paikoista läpi. Syöttäessäsi siis oman isokokoisen kulkuneuvosi tiedot ja mitat, hyödyntää laite niitä muuallakin kuin kotimaassa ja et joudu stressaamaan ongelmatilanteiden mahdollista syntyä.

Mukavampaa matkantekoa

Lapsiperheille ja vaikkapa mummolaan monta tuntia matkustettaessa kesähelteillä, on helpottavaa tehdä perheen pienimpien olo mukavaksi ja ohjata näiden huomio osittain muualle. Mikäpä sen parempi vaihtoehto kuin laittaa lasten lempielokuva pyörimään auton kattoon tai etupenkin selkänojaan kiinni, jolloin naperot voivat tuntea olevansa kotisohvalla ja matka taittuu kädenkäänteessä ilman sen suurempia itkuja.

Tarjolla on jopa yli 10-tuumaisia laajakuvanäyttöjä, joissa lisävarusteina voi olla muun muassa DVD-soitin tai MP3-musiikin kuuntelu. Lisäämällä autotelevisioosi Gameport-liitännän saat käyttöösi myös edistyneen pelikonsoliominaisuuden, joka pelaamisen lisäksi tuovat sinulle iPodissasi olevat videot ruudun päähän. Takapenkkiläiset voivat itse vaihtaa katsomiaan elokuvia vaivatta ja säädellä toimintoja istumapaikaltaan kuljettajaa häiritsemättä. Vierustoverin nukkuessa voit katsella filmejä muita vaivaamatta ja piuhoihin sotkeutumatta langattomien kuulokkeiden ansiosta. Kyseinen näyttö ja sen toiminnot on helppo asentaa ja käyttömukavuutta lisää pakettiin kuuluva kaukosäätö. Vaikkapa kyseinen TV-nautinto on saatavilla lähes kaikkien automerkkien ajajille, joista mainittakoon esimerkiksi Audi, BMW, Citroen, Skoda, Toyota ja Mercedes.

Privacy Policy